1. خانه
  2. /
  3. کتاب ننامیدنی

کتاب ننامیدنی

نویسنده: ساموئل بکت
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.25 از 2 رأی

کتاب ننامیدنی

The Unnamable
انتشارات: نشر چشمه
٪10
280000
252000
3.83 از 3 رأی

کتاب نام ناپذیر

The Unnamable
مترجم:
انتشارات: نشر ثالث
٪15
200000
170000
5 از 1 رأی

کتاب نام ناپذیر

The unnamable
٪15
150000
127500
معرفی کتاب ننامیدنی
رمان ننامیدنی، به طور کلی از مونولوگ های از هم گسیخته و مجزای شخصیتی بی نام و نشان و بی حرکت تشکیل شده است. داستان کتاب روی هیچ موضوعی متمرکز نیست و برای این که آیا شخصیت های دیگر، واقعا وجود دارند یا فقط صورتک هایی از خود راوی هستند، نیز جوابی قطعی و متقن وجود ندارد. شخصیت اصلی ننامیدنی، خلق شخصیت های دو کتاب دیگر سه گانه ی بکت را نیز، کار خود معرفی می کند. رمان، تلفیقی از خاطرات و تخیلات هستی گرایانه ی راوی است و بسیاری از آن ها، این احتمال را به ذهن متبادر می کنند که زبانی که راوی صحبت می کند، او را ساخته و شکل داده است. سایر شخصیت ها[اگر بتوان آن ها را از راوی، جدا در نظر گرفت]نقش شنونده ای منفعل را در گفت وگوها ایفا کرده و در خیلی اوقات هم، دلیل آغاز مکالمه ها هستند. لحن راوی در سراسر رمان، ناامید و مستأصل باقی مانده و حرف هایش را جملاتی بلند و طولانی شکل می دهند. کتاب با جمله ی «نمی توانم ادامه دهم، ادامه خواهم داد.» پایان می پذیرد که بعدا به عنوان نام کتاب مجموعه آثار بکت، انتخاب شد. ننامیدنی در سال 1953 به نویسندگی ساموئل بکت، انتشار یافت. این کتاب، سومین و آخرین اثر از رمان های سه گانه ی بکت است که با «مالوی» آغاز شد و با «مالون می میرد»، ادامه یافت.
درباره ساموئل بکت
درباره ساموئل بکت
ساموئل بارکْلی بکت، زاده ی ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ و درگذشته ی ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹، نمایشنامه نویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی بود. او در سال ۱۹۶۹ به دلیل «نوشته هایش - در قالب رمان و نمایش - که در فقر [معنوی] انسان امروزی، فراروی و عروج او را می جوید»، جایزه ی نوبل ادبیات را دریافت نمود.خانواده اش پروتستان بودند. پدرش ویلیام، مادرش ماریا و برادرش فرانک نام داشتند. دوره ی ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و به واسطه ی علاقه اش به زبان فرانسه، در رشته ی ادبیات و زبان فرانسه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۹۲۷ با درجه ی کارشناسی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۹۲۸ به پاریس رفت و به مدت دو سال در اکول نرمال سوپریور به تدریس مشغول شد. در همان زمان بود که با جیمز جویس آشنایی و رفاقت پیدا کرد. این آشنایی در شکل گیری استعداد او تأثیر چشمگیری داشت و به او کمک های زیادی کرد.آثار بکت بی پروا، به شکل بنیادی کمینه گرا و بنابر بعضی تفسیرها در رابطه با وضعیت انسان ها عمیقا بدبینانه اند. این حس بدبینی اغلب با قریحه ی طنزپردازی قوی و غالبا نیش دار وی تلطیف می گردد. چنین حسی از طنز، برای بعضی از خوانندگان آثار او، این نکته را دربردارد که سفری که انسان به عنوان زندگی آغاز کرده است با وجود دشواری ها، ارزش سعی و تلاش را دارد. آثار اخیر او، بن مایه های مورد نظر را به شکلی رمزگونه و کاهش یافته مطرح می کنند.
ویژگی های کتاب ننامیدنی
  • نویسنده ی کتاب برنده ی جایزه نوبل ادبیات سال 1969
نکوداشت های کتاب ننامیدنی

هر جمله جوری نوشته شده که انگار موجودی جاندار است.

New York Times Book Review

جذاب و تکان دهنده.

Figaro

داستان جایی غیرممکن به نام سکوت.

Jstor
قسمت هایی از کتاب ننامیدنی

از آنجا که باید برای خودم آغازی در نظر بگیرم، اگر می توانستم آن را به آغاز محل اقامتم مربوط کنم، کمکم می کرد. آیا جایی منتظر بودم تا این مکان آماده ی پذیرشم شود؟ یا منتظرم بود تا بیاییم و ساکنش شوم؟ از هر نظر که حساب کنی بهترین این فرضیه ها، از دیدگاه سودمندی، اولی است، و من هرازگاه فرصتی نصیبم می شود تا به آن اتکا کنم.

حالا کجا؟ حالا کی؟ حالا کی؟ بی هیچ پرسشی. من، می گویم من. بی هیچ باوری. پرسش ها، فرضیه ها، این ها را می گویم این. ادامه می دهم، پیش می روم، به این می گویم ادامه، به این می گویم پیش رفتن. می شود که یک روز، هم چنان که ادامه می یابد، یک روز فقط بمانم، در کجا، به جای رفتن، به روال قدیم، برای گذراندن روزوشب در جایی هرچه دورتر، دور نبود. شاید این گونه آغاز شد.

در موقعیت من، چگونه پیش بروم؟ با سرگشتگی ای ساده و محض؟ یا با تایید و انکارهایی که به محض به زبان آوردن باطل می شوند، یا زودتر یا دیرتر؟ به طور کلی. باید ترفندهای دیگری وجود داشته باشد. وگرنه به تمامی مأیوس کننده می شد. اما به تمامی مأیوس کننده است.

مقالات مرتبط با کتاب ننامیدنی
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
ادامه مقاله
«ادبیات پست مدرن» را بهتر بشناسیم
«ادبیات پست مدرن» را بهتر بشناسیم

«پست مدرنیسم» به بخشی مهم از زندگی و سرگرمی های ما تبدیل شده است. اما «پست مدرنیسم» چه ویژگی هایی دارد؟

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت
طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت

آثار بکت بدون شک در زمره ی تجربی ترین و ژرف ترین آثار در ادبیات غرب قرار می گیرند.

نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو
نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو

در انتظار گودو یکی از مشهورترین نمایشنامه های ساموئل بکت، و یکی از اصیل ترین و تکان دهنده ترین نمایشنامه های نسل کنونی است .

نظر کاربران در مورد "کتاب ننامیدنی"
12 نظر تا این لحظه ثبت شده است

تا حد امکان برای پرهیز از خاموش شدن ، به فکر کردن پناه میبرم

1403/07/27 | توسطامیر - کاربر سایت
0
|

این کتاب‌های مزخرف رو به خورد جوونها ندهید. جوانهااز این چرندیات مأیوس کننده نخوانید محض رضای خدا !به فکر خودتان وروح وروانتان باشید بکت ،کافکا ،هدایت وامثالهم دیوانه‌های آشغالی بودند که کثافتشون هنوز هم دامن شماها رو میگیره این همه کتابهای خوب هست کتابی بخوانید که درمانگرباشه نه بیمارکننده.نفرین به این دیوانه ها

1402/11/16 | توسطامید - کاربر سایت
6
|
پاسخ ها

ایران کتاب شما چراااا این نظرات اراجیف این عده ادبیات ستیز رو منتشر میکنید؟ چرا از نظراتی که از هفت خطش فحش میباره به سر و روی نویسنده به نام و بزرگی مثل بکت حمایت میکنید؟ حداقل اگر ادب رعایت نمیشه توی نظر منتشرش نکنید. الان این آقای بددهن و ده مرده گوی چه دلیل قانع کننده ای برای کثافت بودن بکت و کافکا و هدایت دارن؟ زشته آقا‌. حداقل شما حمایت کنید از نویسنده‌های بی زبان و دست از دنیا کوتاه و کتابهای نگون بختشان.

1403/02/28|توسطالهه پناهنده
19

پیرو نظری که قبلا گذاشتم،متوجه شدم که دلیل اختلاف صفحات ترجمه‌های مختلف برای اینکه ترجمه اقای مهدی نوید همراه با نوعی نقد برای فهم بهتر کتاب هست،همچنین تفاوت فونت کلمات هم کمی در این تفاوت نقش داشته. در رابطه با خود ترجمه‌ها هم به شخصه بیشتر با ترجمه اقای نویدی ارتباط بر قرار کردم، البته من فقط بخشهایی از ابتدای ترجمه‌های اقای سمی و اقای نویدی رو(بدون خواندن کتاب به زبان اصلی) بررسی کردم و چندان هم در این کار تبحر ندارم؛به نظرم هر دو ترجمه در قسمتهایی از دیگری بهتر بودن اما اگر قرار باشه در کل ترجمه ای رو انتخاب کنم ترجمه اقای نویدی برای من عزیزتر بود(البته پنهان کاری چرا، هنوز کتاب رو نخریدم و اگر بخواهم بخرم برای ترجمه همچین کتاب سخت خوانی بازهم بیشتر دقت و تحقیق میکنم)، همچنین ترجمه نشر چشمه به تازگی افزایش قیمت خورده به همین خاطر اگر که کتاب فروشی‌های اطرافتون رو بگردید احتمالا کتاب رو با قیمت قدیمی(۱۱۵۰۰۰ تومان) پیدا میکنید.

1402/07/13 | توسطاحمد - کاربر سایت
8
|

ببخشید کسی میدونه دلیل اختلاف تعداد صفحات ترجمه‌های مختلف، برای چی هستش؟

1402/06/26 | توسطاحمد - کاربر سایت
0
|
پاسخ ها

در پایان کتاب « ننامیدنی » نشر چشمه نقد طولانی آثار بکت گنجانده شده که «نام ناپذیر » نشر ثالث این مقاله رو نداره ! دلیل کم بودن صفحات نشر جامی رو نمیدونم و برام مهم هم نیست

1403/02/15|توسطسجاد خانی
3

رمان سخت خوانی ست، هر سه جلدش، مثل تهوع سارتر که پیش زمینه فلسفی میخواد(اگزیستانسیالیسم) در این سه جلد هم باید تاحدی با فلسفه ابزورد و نیهیلیسم و کارکردش در ادبیات و تئاتر آشنا باشید تا با متن اثر ارتباط بگیرین.

1402/05/19 | توسطاشکان نعمت زاده - کاربر سایت
2
|

مهدی نوید روان و روزآمد تره

1401/10/01 | توسطعرفان رستا
0
|

خیلی متن ثقیل و جملات درهم تنیده ای داشت یک کلمه هم منظور کتاب رو نفهمیدم

1401/07/02 | توسطImfarza
2
|

تمام مدت نگران بودم که حرف اصلی کتاب رو درک نکردم. تا رسیدم به آخر کتاب. ساموئل بکت کتاب رو اینگونه تمام می کنه: من نمی‌دانم و هرگز نخواهم دانست: در سکوت شما هیچ چیز نمی‌دانید. شما باید ادامه بدهید. من نمی‌توانم ادامه بدهم. من ادامه خواهم داد.

1401/07/02 | توسطImfarza
5
|

کدوم ترجمه از بقیه بهتره؟

1401/04/29 | توسطکاربر سایت
0
|
پاسخ ها

سهیل سمی

1402/04/02|توسطمیلاد نجف‌زاده
0

ژانر سه گانه (تریلوژی) بکت به ترتیب؛ مالوی « درام » ، مالون می‌میرد « تراژدی» و نام ناپذیر « فلسفی » است . در سیر این سه گانه هر کتاب که جلو میرویم مفاهیم فلسفی‌تر می‌شوند و از کتاب قبلی ساختار پیچیده‌تر و از هم گسیخته‌تری دارند ، یعنی سیر فرم داستان‌ها به سمت ضد ساختار بودن پیش می‌رود.

1400/10/07 | توسطسجاد خانی
5
|

مالوی و مالون می‌میرد را خواندم خوب بودند ولی نام ناپذیر را نیمه کاره رها کردم.

1400/08/05 | توسطبابک - کاربر سایت
2
|

کتاب سوم از سه گانه معروف بکت، پایانی جذاب بر دو کتاب گذشته.

1399/05/19 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
2
|