1. خانه
  2. /
  3. کتاب شام

کتاب شام

نویسنده: سزار آیرا
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب شام

Dinner
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
15000
3.9 از 1 رأی

کتاب سور

Dinner
انتشارات: مانیاهنر‏‫
ناموجود
24000
معرفی کتاب شام
کتاب شام، رمانی نوشته ی سزار آیرا است که نخستین بار در سال 2006 انتشار یافت. در یک شنبه شب، مردی حدودا شصت ساله، مجرد و ورشکسته، به همراه مادرش، با دوستی ثروتمند شام می خورند. آن ها درباره ی ماجراهایی مختلف صحبت می کنند: چاه اسرارآمیزی که یک روز به شکلی ناگهانی پدیدار شد، و آجرچینی سالخورده که برای این که حال خود را خوب کند، پیاده به قبرستان می رفت. وقتی مرد مجرد به خانه بازمی گردد، تصمیم می گیرد تا قبل از خوابیدن، کمی تلویزیون نگاه کند. اما اخبار خیلی زود ترسناک می شود و گوینده ی خبر با ترس و لرز گزارش می دهد که مردگان از گورهای خود برخاسته اند، گورستان را ترک کرده اند و در حال مکیدن خون زندگان هستند—اتفاقاتی که مرد مجرد را به شکلی عجیب یاد مهمانی شام می اندازد.
درباره سزار آیرا
درباره سزار آیرا
سزار آیرا، زاده ی ۲۳ فوریه ی ۱۹۴۹، نویسنده و مترجمی آرژانتینی است که به عنوان یکی از چهره های برجسته ی ادبیات معاصر آرژانتین شناخته می شود. آیرا در کرنل پرینگلس آرژانتین به دنیا آمد و از سال ۱۹۶۷ تا کنون در بوینس آیرس زندگی می کند. او علاوه بر نویسندگی و ترجمه، در دانشگاه های بوینس آیرس و روزاریو نیز تدریس کرده است. آیرا را پس از بورخس مهم ترین نویسنده ی آرژانتین می دانند. اغلب آثار او به خاطر موجزنویسی، حجمی بین ۸۰ تا صد صفحه دارند. ضرباهنگ آرام و نثر باطمأنینه یکی از ویژگی های نوشته های اوست. از آیرا تاکنون حدود ۸۰ جلد کتاب داستان، رمان و مقاله چاپ شده است.
ویژگی های کتاب شام
  • سزار آیرا از نویسندگان پرفروش آرژانتین
نکوداشت های کتاب شام

کتاب «شام» بسیار هوشمندانه تر از داستان های رایج در مورد زامبی هاست.

The Times Literary Supplement

مخاطبین فرهیخته عاشق این کتاب خواهند شد.

Library Journal

تأملی عجیب اما جذاب بر مفهوم زنده بودن میان مردگان.

Kirkus Reviews
قسمت هایی از کتاب شام

خلاصه، به قبرستان می رفتند، زیرا برایشان گفته بودند که مردگان خود به خود از گورها بیرون می آیند. خبر مانند خیالبافی نوجوانان سخت بعید می نمود و با این همه راست بود. دربانی که خبر خطر را رسانده بود به شنیدن همهمه ای از آن آگاه شده بود که آهسته آهسته سراسر گورستان را برمی داشت. از کلبه اش بیرون رفته بود تا ببیند چه خبر است و هنوز از حیاط خلوت کاشی کرده، که نخستین ردیف درختان سرو به آن می رسید، نگذشته بود که سر و صدای بلند و پیوسته ی سنگ و فلز بر زمزمه های هراس انگیز افزود و در عرض چند ثانیه همه ی صداها به هم پیوست و غوغایی گوش خراش گشت که در دور و نزدیک طنین می انداخت و از نزدیک ترین ردیف تاقچه ها تا راهروهای دوردست گورها به فاصله ی کم و بیش یک کیلومتر به گوش می رسید.

سنگ های مرمرین تاقچه ها جا به جا می شد، از پهلو برمی خاست و فرو می افتاد و می شکست. تابوت های درون دخمه ها می ترکید و تسمه های آهنینشان می گسست، درها به نیرویی از درون دخمه ها تکان می خورد، قفل ها می شکست و شیشه ی پنجره ها خرد می شد. سرپوش تاقچه ها کنار می رفت، می افتاد و بامبی بر زمین می خورد. درهای دخمه ها به چنان شدتی گشوده می آمد که صلیب های سیمانی و فرشتگان گچین به هوا پرتاب می شد.

هنوز همهمه ی این ویرانی فرو نکشیده بود که از لا به لای آوار، گفتی از دل خود خاک، آه ها و ناله هایی همنوا برخاست که طنینی الکترونیکی و ناانسانی می انداخت. آن وقت مرد دربان نخستین مردگان را دید که قدم زنان از نزدیک ترین دخمه ها بیرون می آیند، آن هم نه دو، سه، ده یا بیست تن: همه ی مردگان. سر از گورها، دخمه ها و تاقچه ها بیرون می آوردند، راست از خاک درمی آمدند انگار که آماده ی یورش بردن باشند، عده شان بی شمار می شد و از همه سو پدید می آمدند.

مقالات مرتبط با کتاب شام
آشنایی با عناصر «داستان نوآر»
آشنایی با عناصر «داستان نوآر»
ادامه مقاله
جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی
جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی

چه اتفاقی می افتد وقتی دو ژانر علمی تخیلی و فانتزی، و انتظارات متفاوتی که از آن ها داریم، در تار و پود یکدیگر تنیده شوند؟

سزار آیرا ، طلایه دار ادبیات آرژانتین پس از بورخس
سزار آیرا ، طلایه دار ادبیات آرژانتین پس از بورخس

کتاب های او که با سرعت بالایی پیش می روند، بسیار خیال انگیز هستند.

ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت
ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت

زمانی در تاریخ بشر، تمامی آثار ادبی به نوعی فانتزی به حساب می آمدند. اما چه زمانی روایت داستان های فانتزی از ترس از ناشناخته ها فاصله گرفت و به عاملی تأثیرگذار برای بهبود زندگی انسان تبدیل شد؟

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شام" ثبت می‌کند