1. خانه
  2. /
  3. کتاب تازه کارها

کتاب سردسته ها

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.3 از 1 رأی

کتاب سردسته ها

The Cubs and Other Stories
٪15
98000
83300
3.5 از 1 رأی

کتاب تازه کارها

The Cubs and Other Stories
٪15
190000
161500
معرفی کتاب تازه کارها
کتاب تازه کارها، مجموعه ای از داستان های کوتاه نوشته ی ماریو بارگاس یوسا است که برای اولین بار در سال 1967 به انتشار رسید. تمرکز اصلی بارگاس یوسا در این مجموعه بر زندگی پسرانی جوان در پرو است که ماجراهای زندگی شان در مکان های متفاوتی چون زمین فوتبال، زمین رقص و گوشه و کنارهای خیابان های مختلف به وقوع می پیوندد. به عنوان مثال، یکی از داستان های این مجموعه به دوران پرفراز و نشیب کودکی و نوجوانی پسری به نام پی. پی. و دوستانش می پردازد و با ارائه ی سبکی مبتکرانه در روایت، به عنوان اثری به یاد ماندنی در ذهن مخاطب ثبت می شود. کتاب تازه کارها، اثری صادقانه و درخشان از یکی از بزرگترین ترین نویسندگان معاصر است.
درباره ماریو وارگاس یوسا
درباره ماریو وارگاس یوسا
ماریو بارگاس یوسا، در ۲۸ مارس سال ۱۹۳۶ در آرکیپای پرو به دنیا آمد. وی تنها فرزند پدر و مادرش بود و والدینش پنج ماه بعد از ازدواج از هم جدا شدند. ۱۰ سال اول زندگیش را در بولیوی و با مادرش گذراند. پس از آن که پدربزرگش مقام دولتی مهمی در پرو به دست آورد، همراه مادرش در سال ۱۹۴۶ به سرزمینش بازگشت. دوران کودکی او با سختی سپری شد.در ۱۴ سالگی پدرش وی را به دبیرستان نظام فرستاد که تأثیری ژرف و پایا بر او نهاد و ایده ی نخستین رمانش را در ذهنش پروراند. نگرش داروین گرایانه ی او نسبت به زندگی حاصل تجربه ی همین دو سال است. بارگاس یوسا در رشته ی هنرهای آزاد دانشگاه لیما فارغ التحصیل شد و سپس از دانشگاه مادرید در رشته ی ادبیات درجه ی دکترا گرفت. وی در نوزده سالگی با خولیا اورکیدی، که یکی از نزدیکانش و هجده سال از او بزرگ تر بود، ازدواج کرد. ماریو بارگاس یوسا بیست ساله بود که اولین داستانش منتشر شد؛ داستان کوتاهی بود به اسم «سر-دسته ها» که در یکی از نشریات پایتخت به چاپ رسید. اما راه درازی را در پیش داشت و شاید خودش هم آن قدر جاه طلبی نداشت که روزگاری نامش را در میان سه نویسنده ی بزرگ آمریکایی جنوبی ببیند. امروز اما ادبیات پررونق آمریکای لاتین مدیون مارکز، فوئنتس و یوسا است.شهرت یوسا با نخستین رمانش، زندگی سگی آغاز شد. رمانی که در آن به تجربه های سختش در خدمت نظامی پرداخت. بدین ترتیب جهان خیلی زود با دوره ی طلایی ادبیات آمریکای لاتین آشنا شد. سرانجام، خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا در سال 2010 توانست جایزه ی ادبی نوبل را از آن خود کند.
ویژگی های کتاب تازه کارها
  • ماریو بارگاس یوسا برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 2010
  • این کتاب با عنوان «سردسته ها» توسط انتشارات «چشمه» و «دوئل» توسط انتشارات «گل آذین» نیز به چاپ رسیده است
نکوداشت های کتاب تازه کارها

وفادار به فرهنگ آمریکای لاتین و سرشار از احساس.

WHSmith

این اثر در درجه ی اول به خاطر سبک نگارش روان و سریع خود، جالب توجه است.

Kirkus Reviews

نوشته شده با یک سبک نگارش بسیار جذاب.

Library Thing
قسمت هایی از کتاب تازه کارها

از آن درس خوان ها بود. (اما با تملق میانه ای نداشت) در هفتۀ اول پنجم شد، اما بعد همیشه اول می شد تا آن اتفاق افتاد. بعد شروع کرد به گند زدن و نمرۀ بد گرفتن. برادر لئونیکو می گفت چهارده اینکای نامدار و او نام شان را پشت هم ردیف می کرد، ده فرمان، سه قطعه از سرود مذهبی ماریست، شعر «پرچم من» سرودۀ لوپز آلبوخار یک نفس همه را می گفت. لالو گفت: این سلار عجب بچۀ زرنگیه و برادر، حافظۀ عالی ای هم داره، و خطاب به ما: شما شیطون ها هم بهتره از اون یاد بگیرید.

در آن سال آن ها هم چنان شلوار کوتاه می پوشیدند و ما هنوز سیگاری نشده بودیم. آن ها ساکر را به همۀ بازی ها ترجیح می دادند و ما موج سواری یاد می گرفتیم و شیرجه از دایو بلند کلوپ تراس ها. و آن ها شیطان بودند، با گونه های نرم و کنجکاو و بسیار چابک و خوش اشتها. در همان سالی که سلار در آکادمی شامپانیات ثبت نام کرد.

برادر لئونیکو، راست است که قرار است یک شاگرد جدید بیاید؟ در کلاس سوم آ، نه برادر؟ برادر لئونیکو موهایی را که روی پیشانی اش ریخته بود کنار زد: بله، حالا بهتر است سکوت را رعایت کنید. یک روز صبح در ساعت بازرسی، درحالی که دست پدرش را گرفته بود، آمد و برادر لئونیکو او را برد سر صف، چون قدش حتی از روخاس هم کوتاه تر بود، و بعد او را ته کلاس سر یک میز خالی نزدیک ما نشاند. اسمت چیه جوان؟ سلار. و اسم تو؟ چوتو. و تو؟ چینگلو. و تو؟ مانی. و تو. لالو. ساکن میافلورس؟ بله، از یک ماه پیش، قبلا در سنت آنتونیو زندگی می کردم ولی حالا خانه مان در ماریسکا کاستیاست، نزدیک سینما کلینا.

مقالات مرتبط با کتاب تازه کارها
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
ادامه مقاله
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام

این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد

توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود
ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود

نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب تازه کارها"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یوسا تو محشر و بی نظیری.عمرت دراز باد و امیدوارم حالا حالاها بتونی بنویسی برای جهانیان. این داستان‌های کوتاه با این که اولین کارهای یوسا بودند و در اوج جوانی نویسنده نوشته شدند ، اما هیچ دست کمی از آثار معروف او ندارند و خواننده حتما لذت خواهد برد.از ترجمه‌ی بی نظیر و بسیار ممتاز آقای آرش سوادکوهی هم نباید به سادگی گذشت.ترجمه‌ی مستقیم ایشان از اسپانیایی عالی بود و روان و خوش خوان.

1403/04/15 | توسطمحسن بابواعظمی
0
|